Слідкуйте за новинами

Навіщо і як підвищувати рейтинги України в світі?

Дата: 24.12.2009

Замість вступу.
Якщо поставити в Інтернеті пошук інформації за ключовими словами«рейтинг України» перед вами відкриється сотні сайтів і публікацій в яких дається інформація про чергове падіння того чи іншого рейтингу  щодо України в цілому чи її окремих галузей економіки.
 
Як правило серйозних коментарів цієї інформації ви не побачити, глибини висвітлення проблеми, що стоїть за «рейтингом» також.
Можливо так і має бути, адже журналісти не зобов’язані займатись глибокою аналітикою. Проте насправді за кожним таким рейтингом відразу тягнуться певні наслідки для української економіки та й українського суспільства в цілому.
Ось лише деякі інформаційні витяги з Інтернету на задану тему:
1. 12 июня 2008
Международное рейтинговое агентство Standard&Poor’s снизило долгосрочный рейтинг Украины по обязательствам в иностранной валюте с уровня ВВ- до уровня В+.
Агентство также снизило долгосрочный рейтинг Украины по обязательствам в национальной валюте с уровня ВВ до уровня ВВ-.
Прогноз рейтингов – стабильный.
S&P в то же время подтвердил краткосрочные рейтинги Украины на уровне В по обязательствам в иностранной и национальной валюте, а также рейтинг страны uaAA по национальной шкале.
Остается неизменным и так называемый рейтинг покрытия внешнего долга на уровне “4”.
Одной из причин снижения рейтингов Украины S&P называет недостаточную эффективность попыток властей сдержать инфляцию.
Как сообщалось, в мае международное рейтинговое агентство Fitch изменило прогноз рейтингов Украины на стабильный с позитивного.
2. 12 ноября 2009 | 15:32
Международное рейтинговое агентство Fitch понизило рейтинг Украины с В до В-.
Об этом говорится в сообщении Fitch.
В частности, Fitch понизило долгосрочный рейтинг Украины по обязательствам в иностранной и национальной валюте.
Прогноз по рейтингам – негативный.
В то же время рейтинговое агентство понизило рейтинг странового потолка с В до В- и подтвердило краткосрочный рейтинг по обязательствам в иностранной валюте на уровне В.
3. 13/11/09
Международное рейтинговое агентство Fitch Ratings понизило долгосрочный рейтинг Украины по национальной шкале с уровня «AA(ukr)» до «AA-(ukr)». Прогноз по рейтингу – «Стабильный».
4. Опубликовано 17.09.2009 в Новости
Украина заняла 50-е место в мире в рейтинге конкурентоспособности ИТ-отрасли за 2009 год. Такие данные отчета, созданного аналитическим агентством Economist Intelligence Unit совместно с Ассоциацией производителей программного обеспечения (Business Software Alliance (BSA)). Украина набрала 31,4 балл из 100 возможных. В прошлом году в этом рейтинге Украина занимала 57 место.
5. 25/09/08
Исследовательский Сato Institute опубликовал традиционный рейтинг экономической свободы в мире (называется Economic Freedom of the World 2008). В рамках рейтинга была проанализирована ситуация, сложившаяся в 141 государстве. В целом, экономической свободы в мире стало больше, а в США – меньше. По данным рейтинга, Украина оказалась на 121 месте среди крупнейших экономик мира.
6. 13/01/09
Україна займає 152 місце із майже 180 в рейтингу економічних свобод, який розробляється фахівцями американської дослідницької організації Heritage Foundation та газети Wall Street Journal, повідомляє Радіо «Свобода».
7. 25.11.09
В рейтингу держав за індексом глобальної конкурентоспроможності Україна за 2008-9 роки займає 71 місце, поліпшивши свій рейтинг у порівнянні з 2007 роком на 2 пункти(73 місце).
Пониження рейтингів України за кредитними зобов’язаннями відразу веде до двох негативних наслідків: ускладнюється процес зовнішнього кредитування, важче знайти кредиторів та відсотки за надані кредити стають вищими; так звані портфельні інвестори починають виходити з України, забираючи свої кошти, відтак зменшується інвестиційна привабливість держави.
Рейтинги економічної свободи та глобальної конкурентоспроможності більш інерційні, ніж, названі вище, але і за цими рейтингами стоять певні наслідки для економіки України: це фактично попередження інвесторам, що в цю країну краще не іти, оскільки тут дуже складно розпочати бізнес, можна мати серйозні проблеми з різного роду контролюючими та фіскальними органами в процесі роботи, а вироблена продукція може бути не проданою чи заблокованою до експорту.
При такій інформації, кількість потенційних інвесторів зменшується, а головне скорочується перелік системних інвесторів, які не готові працювати у ризикових зонах та плямувати свою репутацію, можливими звинуваченнями у корупційних схемах. У багатьох державах, компанії, які працюють в ризикових, з точки зору корупції країнах, відразу підпадають під додаткові перевірки власних контрольних та правоохоронних органів.
Водночас покращення рейтингів є добрим сигналом для зовнішнього світу, приватних інвесторів, міжнародних фінансових організацій, що ситуація в країні стабілізується, ризики втрати бізнесу чи інвестицій стають мінімальними.
Отже держава, яка зацікавлена у отриманні дешевих зовнішніх кредитів, притоку інвестицій має дуже ретельно відслідковувати згадані рейтинги і робити реальні кроки для їх поліпшення.
Для цього дуже важливо знати з яких показників формуються рейтинги, аби віднаходити для впливу ті показники, як є найменш інерційними , зміна яких є найменш ресурсно вартісною, проте які суттєво впливають на рейтинг держави.
Цікавими прикладами тут можуть бути Ботсвана та Кіпр, які за останній рік у рейтингу конкурентоспроможності перемістились відповідно до 20 та 15 пунктів. Сьогодні Боствана, досить бідна , молода держава у Південній Африці, де десятиліттями тривала громадянська війна вийшла на 56 місце в світі, випередивши Україну!
Оскільки метою цієї публікації не є вироблення детальних пропозицій щодо дій держави для покращення рейтингів України, а звернення уваги на окремі інструменти, які б за умови розуміння депутатами та урядовцями необхідності покращення міжнародних рейтингів України, могли б бути дуже просто та швидко впроваджені.
Рейтинг економічної свободи.
Рейтинг економічної свободи складається з низки показників, які мають свою вагу. Одним із таких показників є легкість відкриття бізнесу.
Одним із факторів, який суттєво погіршує показник “відкриття компанії” в Україні, є співвідношення мінімального розміру статутного капіталу, необхідного для заснування ТОВ,  та  валового національного доходу  на одну особу.
Низький рейтинг України за показником “відкриття компанії” свідчить про наявність в українському законодавчому полі, яке регулює порядок створення ТОВ, певних перешкод, а також про відсутність в останні три роки прогресивних реформ у цій сфері державного регулювання.
Так, остання реформа в частині створення компанії пов’язана з прийняттям у 2003 році Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”. Завдяки впровадженню з 2004 року норм цього Закону відбулося скорочення кількості реєстраційних процедур, часу на їх здійснення та вартості. Ці позитивні зміни  пов’язані, насамперед, з запровадженням державної реєстрації суб’єктів господарювання за принципом “єдиного вікна”, для чого в регіонах утворено 678 Єдиних реєстраційних офісів.
Україна має низький рейтинг за показником “відкриття компанії” і порівняно з іншими країнами регіону (25 країн Східної Європи та Центральної Азії). За даними дослідження Світового банку, у 2008 році за рівнем цього показника Україна займає     22 позицію. А за рівнем співвідношення мінімального розміру статутного капіталу, необхідного для заснування ТОВ,  та  валового національного доходу на одну особу Україна у 2008 році  залишила позаду лише  Таджикистан.
Так, із 25 країн регіону в Азербайджані, Грузіі, Македонії, Черногорії  вимоги до мінімального розміру статутного капіталу при заснуванні ТОВ  взагалі відмінено, що суттєво підняло рейтинг цих країн,  в 5 країнах співвідношення статутного капіталу ТОВ і валового національного доходу на одну особу   становить менше 10 відсотків,  у 7 країнах – менше 20 відсотків, у 6 країнах – не  перевищує 50 відсотків.
господарські товариства”, відповідно до абзацу першого статті 52 якого розмір статутного капіталу для  заснування  ТОВ повинен  становити  не  менше суми, еквівалентної 100 мінімальним заробітним платам, виходячи із ставки мінімальної заробітної плати, що діє на момент створення ТОВ. На сьогодні статутний капітал має складати 54,5 тис. гривень фактично у 4 рази більше розрахунку ВВП на одну особу.
Беручи до уваги співвідношення мінімального розміру статутного капіталу  при створенні ТОВ і валового національного доходу на одну особу країн колишнього СРСР, економіка яких наближена до економіки України, для підвищення рейтингу нашої держави  доцільно було б переглянути  підходи формування мінімального статутного капіталу для заснування ТОВ і його розмір.
Довідково: зокрема, в Росії відповідного до Федерального закону від 08.02.1998 “Про товариства з обмеженою відповідальністю” мінімальний розмір статтутного капіталу при створенні ТОВ має дорівнювати  100 мінімальним заробітним платам, але відповідно до статті 5 Федерального закону від 19.06.2000 № 82-ФЗ “Про мінімальний розмір оплати праці” всі платежі, встановлені у залежності  від мінімального розміру оплати праці, обраховуються виходячи  із базової суми, яка складає 100 рублів. З огляду на зазначене, мінімальний розмір статтутного капіталу при створенні ТОВ в Росії становить не менше 10000рублів, або 2 тис. гривень.
У країнах  ЄС, зокрема Латвії, Германії, Італії, Бельгії, Чехії, Фінляндії, Румунії встановлено фіксований мінімальний розмір статного капіталу, необхідного для заснування ТОВ.
У Румунії вимога до статутного капіталу -200 лей, що становить  87 євро.
Якщо не внести зміни і не зменшити вимоги до статутного капіталу, то з планами зростання мінімальної зарплати створювати ТОВ буде все складніше.
Так, відповідно до Закону України “Про Державний бюджет України на 2008 рік та внесення змін до деяких законодавчих актів України”  мінімальна заробітна плата з 01.01.2008 становить 515 грн., 01.04.2008 – 525 грн., з 01.10.2008 – 545 грн., з 01.12.2008 – 605 гривень. У 2009 році у  проекті Закону України про держбюджет на 01.01.2009 пропонується встановити мінімальну заробітну плату на рівні 770 грн., з 01.04.2009 – 836 грн., з 01.07.2009 -880 грн.,       з 01.10.2009 – 836 гривень.
Зменшення розміру статутного капіталу, необхідного для заснування ТОВ, сприяє  активізації процесу створення ТОВ. Це підтверджує і той факт, що У 1999 році  Законом України “Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності господарських товариств” розмір статутного капіталу  ТОВ  було зменшено з 625 до 100 мінімальних заробітних плат.
На основі навіть цього короткого огляду можна зрозуміти, що внесення змін до Закону «Про господарські товариства» є дуже простим та ефективним засобом, який дасть змогу покращити рейтинг України і стимулюватиме зростанню кількості дрібних та середніх компаній , для початку діяльності яких не потрібні значні стартові фінанси, наприклад у сфері консультування, програмування, дизайну і т.п.
Саме виходячи із такої логіки, автором, разом із народними депутатами України було підготовлено та внесено на розгляд Верховної Ради України законопроект про внесення змін до Закону «Про господарські товариства» №3488 від 16.12.08 року. Цим проектом пропонувалось встановити вимогу до суми статутного фонду на рівні двох мінімальних заробітних плат, що складатиме близько 15% ВВП на душу населення.
Не зважаючи на позитивні висновки щодо проекту головного науково-експертного управління Верховної Ради України, комітету з питань економічної політики, 23.06.2009 року, голосами членів коаліційної більшості Верховна Рада не підтримала цей законопроект.
Натомість було проголосовано іншу норму в 15 мінімальних заробітних плат. Це звичайно менше нинішніх 100, але все одно не вирішує завдання покращення рейтингу економічної свободи, адже навіть 15 мінімальних зарплат по відношенню до ВВП на душу населення буде найбільшим в Європі – 80%.
Але навіть ця поправка, яка і не може суттєво вплинути на рейтинг, але може пожвавити ситуацію у відкритті бізнесі, так і залишилась не узаконеною. Верховна Рада України, так і не повернулась до ухвалення цих змін у другому читанню до кінця 2009 року.
Напевне Україна, за тим підходом, ще довго залишатиметься в розряді країн «економічної не свободи».
Аналогічна ситуація зберігається у сфері вартості дозволів на будівництво та тривалості процедур відведення земельних ділянок.
Ухвалення лише кількох нормативних актів , без додаткових затрат державного бюджету, створення нових інституцій, тощо, Україна змогла б дуже швидко поправити тут свій рейтинг.
23.12.09.
Далі буде.

Поділитися