Слідкуйте за новинами

Оголошення про відбір партнерств міських та сільських громад

Дата: 09.11.2018

Оголошення про відбір партнерств міських та сільських громад

До уваги міських, сільських голів, депутатів місцевих рад, активістів та небайдужих до розвитку своїх міст та сіл!

Світ, що швидко змінюється вимагає від нас також змінюватись швидко, ставати конкурентоспроможними, шукати нові підходи та інструменти ефективного місцевого розвитку.

Для Європейського Союзу характерним трендом сучасного територіального розвитку стали мережі та партнерства, зокрема мережі міст та партнерства міських та сільських територій. Створення навколо великих міст поясів добросусідства, де великі міста співпрацюють з навколишніми малими містами та сільськими територіями йде на користь і містам, і селам, передусім їх мешканцям.

Державна Стратегія регіонального розвитку України на період до 2020 року також визначає співробітництво міст та сільських територій пріоритетним для посилення конкурентоспроможності регіонів та розвитку сільських територій. Умови використання коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) передбачають можливість для підтримки проектів співробітництва територіальних громад.

На жаль, ці інструменти в Україні поки, що не розкрили свій великий потенціал.

З 2019 року встановлено мінімальну вартість проекту, який може фінансуватись за рахунок ДФРР у розмірі 5 млн. грн., що відкриває нові можливості для створення та реалізації великих проектів в рамках співробітництва між міськими та сільськими територіальними громадами.

Інститут громадянського суспільства розпочав реалізацію проекту «Партнерство між міською та сільськими територіальними громадами як ефективний інструмент місцевого розвитку», який направлений на підтримку співробітництва міських та сільських територіальних громад в інтересах своїх жителів, формування добросусідства та можливостей для поширення позитивного впливу міст на розвиток сільських територій.

В рамках даного проекту буде відібрано 25 партнерств міських та сільських громад, які отримають організаційну та технічну допомогу в започаткуванні співробітництва, їх представники пройдуть навчання та підвищать свою кваліфікацію, набудуть нових навиків та вмінь для підготовки та реалізації проектів співробітництва, які можуть бути підготовлені в рамках партнерства.

В кожному партнерстві, за консультаційної підтримки експертів Інституту громадянського суспільства планується підготувати, принаймні один проект, який може бути поданим для отримання фінансування з ДФРР чи інших джерел.

Якщо ми вас зацікавили і ви хочете змінювати життя громади уже сьогодні, подавайте мотиваційні листи та ставайте нашими партнерами!

Наш проект – це Ваш шанс більш ефективно використати спільні можливості міських та сільських територій для розвитку місцевих громад та місцевої економіки. .

Ми допоможемо Вам застосовувати механізм співробітництва, вести діалог з потенційними партнерами, перетворювати проблеми в можливості.

До уваги!

Мотиваційні листи просимо надсилати на адресу: powerreform@gmail.com

Кінцевий термін подання:  23.11.2018

Проект «Партнерство між міськими та сільськими територіальними громадами як ефективний інструмент місцевого економічного розвитку» реалізується Інститутом громадянського суспільства за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».