Слідкуйте за новинами

Питання щодо децентралізації влади обговорювали у Тернополі під час регіонального форуму

Дата: 27.06.2016

Питання щодо децентралізації влади обговорювали у Тернополі під час регіонального форуму

Тернопіль223 – 24 червня 2016 року у м. Тернопіль відбулися регіональний публічний форум «Практичні аспекти децентралізації влади та побудова багаторівневого діалогу в громадах» та регіональний тренінг для представників місцевого самоврядування у Тернопільській області, зокрема тих територіальних громад, що не об’єдналися, а також представники громадських організацій і активісти Тернопільської, Закарпатської, Вінницької та Волинської областей.

Метою регіонального форуму було публічне обговорення переваг об’єднання у спроможні територіальні громади та чинників, що заважають забезпечити повноцінний процес об’єднання.

Результат публічної дискусії на форумі показав, що здебільшого ці чинники мають ім’я та прізвище. З цього ТернопільОВ7приводу дуже чітко висловився заступник голови Тернопільської ОДА Валов Олег Володимирович, який зазначив, що неготовність деяких сільських голів, особливо недавно призначених, прощатися зі своїми посадами гальмує процес об’єднання.

Переконливим став виступ голови Заводської об’єднаної громади Павлинської Людмили Романівни. Знову ж таки, зростання бюджету громади з 3,5 млн. до 14 млн. в порівнянні з минулим роком не залишило байдужим аудиторію. Позитивні зміни, що відбулися у Заводській об’єднаній громаді, можна побачити у цій презентації:

Концепція стратегічного плану розвитку Заводської об’єднаної територіальної громади from CSIUKRAINE

Під час проведення тренінгу учасники мали змогу прослухати навчальні модулі, присвячені правовим аспектам процесу децентралізації влади в Україні, фінансової самостійності об’єднаних територіальних громад та застосуванню механізмів громадської участі у громадах.

Відеосюжет телеканалу «ТВ4» про захід:

Цей захід став останнім із чотирьох публічних заходів на регіональному рівні в рамках впровадження проекту ІГС «Побудова багаторівневого діалогу та територіальний розподіл влади в Україні», що фінансується Національним демократичним інститутом міжнародних відносин та Міністерством закордонних справ Канади.

 ТернопільОВ8 ТернопільОВ9   ТернопільОВ10

ТернопільОВ6ТернопільОВ1 ТернопільОВ2