Слідкуйте за новинами

Кропивницька коаліція пройшла тренінг з організаційного розвитку

Дата: 25.02.2019

Кропивницька коаліція пройшла тренінг з організаційного розвитку

Коаліція «Рада Експертів» з Кропивницького проаналізувала власну діяльність та оцінила інституційну спроможність коаліції на тренінгу, що пройшов в рамках проекту «РПР та місцеві коаліції: синергія співпраці».

Члени коаліції аналізували спроможність своєї коаліції протягом дводенного тренінгу разом з Іваном Омеляном, керівником регіонального напрямку Реанімаційного Пакету Реформ, Наталією Євченко, тренеркою з організаційного розвитку та Оленою Рибій, програмною менеджеркою з розвитку мереж та коаліцій програми сприяння громадській активності «Долучайся!», (USAID/ENGAGE). Команда тренерів допомагала Раді Експертів зрозуміти рівень впливу ГО-учасниць на діяльність коаліції та визначити зацікавленість організацій у реалізації дорожньої карти реформ (ДКР), навколо якої об’єдналася коаліція.

За словами голови секретаріату коаліції Олени Сінченко, у перший день тренінгу приємним сюрпризом для неї стала візуалізація зв’язків між організаціями у коаліції, яка була складена на основі онлайн-опитування, проведеного напередодні. Отримана візуалізація показала, що організації доволі переплетені в комунікації між собою та тісно співпрацюють.

Учасники тренінгу пройшли кілька вправ, що допомогли оцінити механізми, з якими працює коаліція та визначити вплив ГО-учасниць коаліції.

«Ці вправи показали, які організації зацікавлені в роботі коаліції, – ділиться враженнями від тренінгу Олена Сінченко, – мені це допомогло зрозуміти, яким організаціям варто допомагати, а яким варто запропонувати піти».

Другого дня учасники разом з тренерами обговорили співпрацю Реанімаційного Пакету Реформ з Радою Експертів. Члени команди регіонального напрямку Реанімаційного Пакету Реформ Іван Омелян та Надія Мазур розповідали про спільні бази, якими можуть користуватись члени коаліції в рамках реалізації ДКР та ділились планами щодо побудови мережі серед регіональних коаліцій. Учасники натомість озвучили свої побажання щодо роботи регіонального напрямку та взаємодії з Реанімаційним Пакетом Реформ.

Наступний тренінг відбудеться у Києві, на якому комунікаційники з усіх регіональних коаліцій будуть навчатися стратегічним комунікаціям, аналізувати свої аудиторії та обговорювати мережеві зв’язки між коаліціями.

Тренінг організовано в рамках проекту «РПР та місцеві коаліції: синергія співпраці», що виконується Інститутом громадянського суспільства спільно з коаліцією Реанімаційний Пакет Реформ – РПР в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.