Слідкуйте за новинами

Проект крокує селами Жмеринщини

Дата: 11.10.2012

Упродовж вересня цього року в межах проекту  «Оптимізація адміністративно – територіального устрою Жмеринського району Вінницької області» (третій етап), що фінансується за рахунок коштів Проекту міжнародної допомоги «Підтримка децентралізації в Україні» (DesPro) було проведено дванадцять виїзних робочих зустрічей з активами сільських населених пунктів.

Зокрема, робочі зустрічі було проведено з активами таких сіл як Чернятин, Кармалюки, Дубова, Северинівка, Станіславчик, Біликівці, Тарасівка, Сербинівці, Почапинці, Слобода-Межирівська, Носківці та Кам’яногірка. Предметом зустрічей з охочими мешканцями вищеперелічених сіл виступили питання, що стосуються сучасних проблем адміністративно-територіального устрою Жмеринського району та можливі шляхи їх вирішення у найближчій перспективі.

Проведені зустрічі засвідчили, що сільські мешканці не мають адекватного уявлення про сутність адміністративно-територіальної реформи та досвід її проведення в країнах Західної Європи. З метою підвищення рівня поінформованості з питань реформування АТУ, учасникам зустрічей було роздано друковану продукцію Інституту громадянського суспільства з цих питань. Також за результатами аналізу проведених зустрічей вкотре команда проекту переконалася, що нагальними питаннями, які турбують сільських мешканців досі залишаються: наближення адміністративних послуг, надання медичної допомоги, удосконалення процедури оформлення пенсії, транспортне сполучення тощо.

Сподіваємося, що проведені зустрічі лише започаткували конструктивну дискусію серед мешканців сіл Жмеринщини, яка згодом охопить більш ширші кола та проявить себе при обговоренні моделі оптимізації АТУ Жмеринського району, яку сьогодні розробляє робоча група проекту.

Керівник проекту  Олександр Врублевський