Слідкуйте за новинами

Регіональні коаліції працюватимуть над покращенням впровадження реформ на місцях.

Дата: 01.10.2019

Регіональні коаліції працюватимуть над покращенням впровадження реформ на місцях.

Представники 15 регіональних коаліцій почали роботу над Муніципальною дорожньою картою реформ (далі – МДКР) на нараді 28 вересня в Києві.

Іван Омелян, голова регіонального напрямку РПР, наголосив: «Готовий аналітичний документ стане універсальним помічником для вирішення  проблем на різних рівнях».

В ході обговорення представники коаліцій визначили 10 розділів майбутньої МДКР: мобільність, економіка і бізнес, екологія, містобудування, житлово-комунальні господарства та благоустрій, освіта, охорона здоров’я, культура,молодь та спорт,  відкритість та прозорість, безпека.

Далі челени різних коаліцій  будуть об’єднуватися в експертні групи для подальшої роботи над кожною сферою.

Розробка муніципальної МДКР триватиме  протягом 6-9 місяців. Готовий документ ляже в основу адвокаційних кампаній коаліцій і буде запропонований місцевим чиновникам.

Нараду організовано в рамках проекту «РПР та місцеві коаліції: синергія співпраці», що виконується Інститутом громадянського суспільства спільно з коаліцією Реанімаційний Пакет Реформ (РПР) в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.