Слідкуйте за новинами

Сатанівська ОТГ – підготовка до стратегування та розвиток туристичної сфери

Дата: 29.02.2016

Сатанівська ОТГ – підготовка до стратегування та розвиток туристичної сфери
монастир

Група розвитку Сатанова! Селищний голова, експерт з розвитку курортів та інші. За нами руїни монастиря 16-17 століття. Об’їжджаємо потенційно цікаві для розвитку точки.

Днями відбулась зустріч із керівництвом Сатанівської ОТГ щодо розвитку туристичної складової у громаді.

Цікаві зустрічі з власниками чи управителями кількох санаторіїв, експертами зі Львова та Києва, селищним головою, поїздки по потенційно цікавих місцях цієї гарної та перспективної території.

Є звичайно багато проблем, але є й багато можливостей. Головною складовою має стати порозуміння між усіма гравцями курортного простору. Вони всі у одному човні. Ресурс, який створив Бог має бути використаним ощадливо, справедливо і в інтересах, як підприємців, так і громади Сатанова, усіх подолян та українців.

Для цього потрібно зовсім не багато. Сатанів конкурує за своїх потенційних гостей з Трускавцем, Моршином з одного боку, Хмельником з іншого боку. Для перемоги в цій конкуренції потрібно бути сильним, а для цього потрібно поєднання зусиль, як підприємців, так і місцевої влади. Від селищної до обласної. Потрібно усім зібратись та почати діалог – як стати сильним курорту, аби посилитись усім? Напевне тут не обійтись від залучення серйозних консультантів. Найближчими тижнями ми в Сатанові матимемо засідання великої робочої групи з розробки Стратегії розвитку Сатанівської громади. Думаю в цій групі знайдеться місце для усіх не байдужих до майбутнього цієї чудової частинки Поділля.

Наш проект, до якого залучені шведи, швейцарці, німці, експерти Європейського Союзу та Ради Європи є хорошою можливістю для промоції Сатанова у Європі, або навпаки. Не успіх вдарить по іміджу надовго. Наше завдання зробити проект успішним і використати його для успішного “євростарту” Сатанова у майбутній прогрес.