Слідкуйте за новинами

Баранівський міжшкільний ресурсний центр виграв свій перший тендер

Дата: 22.05.2020

Баранівський міжшкільний ресурсний центр виграв свій перший тендер

Баранівський міжшкільний ресурсний центр виграв свій перший тендер на пошиття 8555 штук захисних масок для розповсюдження по об’єднаних територіальних громадах України.

Швейний коворкінг став одним із переможців тендеру, який оголосив Міжнародний Благодійний Фонд Карітас України в рамках проєкту «Підтримка об’єднаних територіальних громад у боротьбі з пандемією COVID-19» за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe.

За умовами тендеру організатори обирали виробників, які знаходяться у 4 різних областях України, зареєстровані та розташовані в ОТГ з метою підтримки економіки громад.
Загальна кількість масок для виготовлення – 205300 шт.

«Я вдячний своєму колективу за їх роботу та підтримку. Для нас це перший тендер, який ми виграли, і зараз важливо якісно та швидко виконати всі поставлені умови», – говорить Василь Федорович Назарчук, директор Баранівського міжшкільного ресурсного центру.

Маски із змінними фільтрами будуть пошиті до 12 червня та розповсюджені в понад 900 ОТГ України.

«Я пишаюся тим, що МРЦ виграло на конкурентних засадах свій перший тендер і працівники МРЦ допомагають забезпечувати мешканців громад України необхідними засобами захисту. Ініціатива МБФ Карітас України дає важливу підтримку ОТГ в боротьбі з коронавірусом», – прокоментував Іван Савицький (Ivan Savytskyy), координатор молодіжного компоненту проєкту ЄС.

Нагадаємо, що завдяки реалізації третього компоненту проєкту ЄС «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ», який виконується Інститут Громадянського Суспільства/Civil Society Institute, Баранівська громада отримала сучасно облаштовані шкільні коворкінги.

Основною ідеологічною відмінністю коворкінгів від простих майстерень є комерційна складова. Тобто «правильний» коворкінг через 2-3 роки має «вийти на самоокупність» і покривати всі поточні витрати (а саме: кошти на матеріали, витратні матеріали, запчастини, аксесуари, оновлення матеріальної бази) за рахунок своїх доходів.

Міжшкільний ресурсний центр та шкільний коворкінг – це нові освітні інституції в громаді, які мають на меті зробити сучасною технологічну освіту школярів, допомогти реалізувати підприємницький і творчий потенціал підлітків, а відтак – стимулювати розвиток громади.

Для успішної роботи коворкінгів необхідно зробити ряд кроків, з якими можна ознайомитися в покроковій інструкції
https://www.csi.org.ua/…/pokrokova-instruktsiya-zi-stvoren…/

Проєкт «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ» реалізується Баранівською міською радою, Інститутом Громадянського Суспільства та ПП Galeks-Agro за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Ініціативи ЄС «Мери за економічне зростання (M4EG)».