Слідкуйте за новинами

Децентралізація на Чернігівщині

Дата: 28.04.2016

Децентралізація на Чернігівщині

Пройшов другий семінар в Кіптівській об’єднаній територіальній громаді Чернігівської області, організований Інститутом громадянського суспільства та швейцарсько-українським проектом “Підтримка децентралізації в Україні” DESPRO.

Перший захід відбувся у Вертіївській ОТГ Чернігівської області, за підтримки фонду “Відродження”. Вертіївка знаходиться в ідеальному для інвестицій місці, через неї проходить потужна лінія електропередач, вона стоїть на перехресті трас Прилуки-Чернігів та Київ-Суми, має відношення до торгової марки відомої у всьому світі “Ніжинські огірки”.

Про ситуацію у Вертіївські ОТГ можна переглянути у невеличкому сюжеті: ВІДЕО

В ОТГ Кіпті в кінці літа відкриють перший в області ЦНАП, для якого реконструюють бувший клуб, туди ж переїде і сільська рада. (фото)

На обох семінарах найактуальніші, за словами учасників, теми: утилізації сміття, налагодження туристичних маршрутів, створення нових робочих місць

Хоча є конкретні результати, які відчувають люди в ОТГ, Чернігівщина має великий потенціал: сільськогосподарський, туристичний, логістичний. Проте сюди нечасто приїздять з семінарами експерти, в області є ядро активістів, що підтримують процес об’єднання громад, в той же час керівництво області агітує “об’єднуватись в межах району”, боротьба продовжується, що гарно видно з цього 2 хвилинного відео: “Децентрализация на Черниговщине под угрозой срыва. Причина – саботаж чиновниковников“.

Ми плануємо продовжувати роботу в Чернігівській області як з об’єднаними територіальними громадами, так і з громадами, які планують об’єднуватися.