Слідкуйте за новинами

Другий онлайн-курс про децентралізацію пройшли уже близько 4000 слухачів

Дата: 25.12.2019

Другий онлайн-курс про децентралізацію пройшли уже близько 4000 слухачів

Другий онлайн-курс «Децентралізація: від патерналізму до відповідального розвитку»  на Prometheus прослухали близько 4000 слухачів, 15,5% з яких отримали сертифікати про успішне проходження курсу. Середній вік учасників навчання – 32 роки.

Про це під час брифінгу повідомила Вікторія Примаченко, співзасновниця платформи освітніх курсів Prometheus.

«Це актуальний, позитивний і дуже компліментарний для наших слухачів курс. Якщо підсумувати обидва курси, то близько 12000 вивчають децентралізацію на нашій платформі. Це складна тема, але люди дуже охоче сертифікуються. 15,5% сертифікованих слухачів тематичного курсу – це багато. Середній показник сертифікування на платформі 14%, а стандартний – 5-7%», – пояснила Вікторія Примаченко.

Обидва курси про децентралізацію діють на платформі Prometheus постійно. Тож у будь-який час люди можуть реєструватися, а після проходження всіх тестів отримають сертифікати.

Загальна тривалість курсу – 5 тижнів. За цей час слухачі мають можливість поглибити розуміння організації місцевого самоврядування та різних аспектів впровадження децентралізації влади в Україні. Автор та викладач курсу – Анатолій Ткачук, директор з науки та розвитку ГО «Інститут громадянського суспільства» під час брифінгу зазначив, що приємністю для нього було те, що слухачі ставили точні та актуальні питання на різні теми курсу.

«Мені приємно було бачити людей «не з космосу»: дивимося одне, а питаємо інше. Якщо ми говорили про фінанси, то саме вони у центрі уваги. І вони не жалілися, що «у нас мало грошей», а ми спілкувалися про те, де ми можемо зекономити і отримати додатковий ресурс. Були теми дуже спеціальні, а були і загальні. І в контексті загальних питань люди реагували на актуальні інформаційні хвилі, які зараз існують», – розповів Анатолій Ткачук.

«Ці курси допомагають створити мережу агентів змін. Це ті вмотивовані люди, які виділили свій персональний час на навчання і вони зацікавлені в цій реформі, вони хочуть впроваджувати ці зміни на місцях, у своїх громадах», – зазначила Юлія Єсмуханова, заступниця керівника програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Нагадаємо, «Децентралізація: від патерналізму до відповідального розвитку» – це другий онлайн-курс, створений у рамках комунікаційного компоненту програми USAID DOBRE та з ініціативи партнера програми USAID DOBRE Українського кризового медіа-центру. Перший онлайн-курс «Децентралізація в Україні – теорія та практика» одночасно прослухали понад 7000 слухачів.

Джерело: сайт УКМЦ