Слідкуйте за новинами

Харківська коаліція підвищує свою інституційну спроможність

Дата: 26.12.2018

Харківська коаліція підвищує свою інституційну спроможність

21-22 грудня Реанімаційний Пакет Реформ  та Інститут громадянського суспільства провели для Харківської Реформаторської Коаліції тренінг «Організація роботи коаліції ГО».

До команди тренерів увійшли Іван Омелян, координатор регіонального напрямку Реанімаційного Пакету Реформ, Наталія Євченко, екс-очільниця Секретаріату Реанімаційного Пакету Реформ, Олена Рибій, програмна менеджерка програми «Долучайся!» (USAID/ENGAGE) та Вікторія Черевко, регіональна представниця програми «Долучайся!» в Харкові.

Тренери опрацювали досвід розвитку найбільшої в Україні коаліції громадський організацій – Реанімаційного Пакету Реформ, і на його основі підготували для Харківської Реформаторської Коаліції вправи, матеріали та поради.

Під час заходу учасники мали нагоду переосмислити цінності, які згуртували команду, свої ролі в ній та мотивацію для подальшої роботи в коаліції.

Ревізія основних атрибутів коаліції допомогла учасникам зрозуміти, що потребує доопрацювання. Оцінка ресурсів продемонструвала спільні можливості та спроможність цього об’єднання громадських організацій. Проведений аналіз та відверте спілкування відкрили слабкі та сильні сторони, розкрили потенціал коаліції.

Тренери разом з учасниками проаналізували результати опитування серед ГО-учасниць щодо діяльності коаліції. Мережевий аналіз коаліції продемонстрував навколо кого тримаються комунікаційні та мережеві зв’язки всередині команди. Було видно й тих, кому потрібно більш активно долучитися до процесів взаємодії, що ще більше посилить коаліцію у подальшому. Те саме стосується й аналізу щодо впливовості та зацікавленості членів Харківської Реформаторської Коаліції, що належним чином показав розподіл ролей в команді, та пов’язані з цим потенційні можливості та ризики.

Визначившись з актуальними викликами та потребами коаліції учасники тренінгу матимуть змогу налагодити більш продуктивну роботу та напрацювати ефективні механізми врегулювання потенційних кризових ситуацій.

Тренінг відвідало більше 30 представників наступних ГО-учасниць: Харківський антикорупційний центр, ЕкспертиЗА Реформ, ГО Благосвіт, ЧЕСНО – Харківщина, ОПОРА Харків, ГО Інститут публічної політики та управління, Сучасна жінка, ОФІС ЗМІН, Слобожанський ресурсний центр.

Тренінг організовано в рамках проекту “РПР та місцеві коаліції: синергія співпраці”, що виконується Інститутом громадянського суспільства спільно з коаліцією Реанімаційний Пакет Реформ – РПР в рамках Програми сприяння громадській активності “Долучайся!”, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.