Слідкуйте за новинами

Хмельниччина ділилася досвідом успішного врядування з представниками Одеської області

Дата: 29.09.2017

Хмельниччина ділилася досвідом успішного врядування з представниками Одеської області

25-28 вересня 2017 р. відбулася ознайомча поїздка до Хмельницької області 15 учасників з Одеської області, які були відібрані за результатами навчання у Школі «Стимулювання процесів децентралізації». Захід організовано Інститут Громадянського Суспільства/Civil Society Institute у співпраці з Програмою Рада Європи “Децентралізація і територіальна консолідація в Україні”.
Учасники мали змогу на прикладі Волочиської, Сатанівської та Дунаєвецької ОТГ Хмельницької області подивитись на здобутки громад, оцінити їхні досягнення та проблеми.

Вже майже два роки громади працюють в нових умовах, вибори місцевих рад яких відбулися 25 жовтня 2015 року.

Розпочався візит із відвідування Волочиської ОТГ. Зустрічав делегацію міський голова Костянтин Черниченко.

Презентація громади відбувалася в приміщенні міської ради.

Волочиська міська об’єднана територіальна громада – це 40 населених пунктів. Об’єдналися в одну громаду одна міська та 17 сільських рад з чисельністю населення 33 115 чол. та площею 490 кв.км. Населення міста Волочиськ 19516 чол.

Волочиська ОТГ є міською за своєю назвою, але наполовину сільською за фактом об’єднання навколишніх сіл навколо районного центру. Найбільшою тривогою міського керівництва ще на етапі об’єднання було питання, як охопити послугами та комунальним обслуговуванням сільські території, що увійдуть до міської громади Волочиська, як покращити якість життя сільських мешканців та розпочати наближення його до міського?

Це дуже непросте питання, адже Волочиська громада географічно витягнута з півночі на південь і до найвіддаленішого села близько 30 км, а сільське населення складає 41% від міського і проживає в 39 селах.

Державна субвенція на розвиток інфраструктури ОТГ тут дуже допомогла. Процес «підтягування» інфраструктури сільських територій до міського рівня таки вдалось запустити. Адже у громаді було прийнято рішення спрямувати кошти від субвенції на інфраструктуру в основному саме на сільські території.

Отже, Волочиська міська ОТГ у 2016 році отримала 14 367,3 тис. грн. субвенції на розвиток інфраструктури. У 2017 році субвенції складає 9 355,8 тис. грн.

Що було зроблено за ці кошти:

  • капітально відремонтовано та прокладено асфальтове покриття доріг у селах ОТГ (7,8 млн.грн.);
  • придбано спеціальну техніку (сміттєвоз, трактори) 4,9 млн.грн.;
  • будівництво водогонів, протяжністю 16,2 млн.грн.;
  • капітально відремонтовано та встановлено вуличне освітлення у 19 селах ОТГ, протяжністю 127 км.;
  • придбано 4 шкільних автобуси (5,8 млн.грн.).

Волочиська міська об’єднана територіальна громада використала 100 відсотків коштів субвенції на розвиток інфраструктури у 2016 році, розподіливши їх між міськими та сільськими територіями в таких частках: місто – 18,1%, село – 81,9%.

У Волочиській ОТГ 20 старостинських округів, де працюють 20 старост, 20 діловодів та 20 робітників благоюстрою.

Кількість службовців у Волочиській ОТГ 111 чол., а на одного службовця припадає 296 жителів ОТГ. Витрати на утримання адміністративного апарату складає 6% загального бюджету ради.

У 2016 році в рамках проекту «Підтримка розвитку ОТГ у Хмельницькій області» за експертної підтримки Інституту Громадянського Суспільства розроблено Стратегічний план розвитку громади до 2020 року та Схему планування території громади.

Але найцікавішою та жвавою була розмова під час запитань наших учасників, яких цікавило як ті сільські ради, які об’єдналися, зможуть отримати кошти з загального місцевого бюджету, як розроблявся статут, чи вистачає коштів освітньої та медичної субвенції, які ставки місцевих податків та зборів та багато інших питань. Учасники отримали відповіді на усі свої запитання.

Підсумовуючи зустріч міський голова Костянтин Черниченко сказав: «Якби була машина часу і можна було б опинитися знов у 2015 році, то без жодного сумніву ми б знов ініціювали об’єднання територіальних громад. Два роки тому ми не мали практичних прикладів об’єднання, була тільки теорія. Ніхто нам не гарантував, що ми не зробимо помилку. Ми рухаємося в свому напрямку, крім здобутків, є також багато проблем, але ми їх вирішуємо і беремо відповідальність на себе. Такі зустрічі та співпраця, де ми один одного чуємо, є дуже позитивними.»

Далі учасники вирушили на огляд об’єктів інфраструктури та благоустрою у громаді.

На центральній площі м.Волочиськ учасники Школи змогли оглянути комунальну техніку (сміттєвоз, трактори), яку було придбано для посилення можливостей комунального господарства. В громаді тепер вирішено питання вивезення побутових твердих відходів з сільських територій силами міського комунального підприємства, а за складних погодних умов з’явилась технічна можливість розгортати сніг з доріг місцевого значення за допомогою спеціалізованого устаткування. 

Потім учасники разом із міським головою Костянтином Черниченком відвідали Волочиську ЗОШ І-ІІІ ст. №5, де було здійснено утеплення фасаду та замінено віконні і дверні блоки.


Учасники також ознайомилися із досвідом роботи Копачівського старостинського округу Волочиської ОТГ, якраз під час візиту місцева мешканка оформлювала в діловода довідку. Староста Олександ Вдовин показав гостям амбулаторію, дитячий садочок «Дзвіночок», який має свій город і вирощує овочі та фрукти для діток.


У селі Копачівка здійснено ремонт вулиці (1,5 км) за принципом «формуємо центр села». Ремонтувалася центральна вулиця, на якій розміщений старостат, школа, амбулаторія, дитячий садочок, також це щоденний маршрут місцевих мешканців.

Населення Копачівки 903 чол. (Загальне населення старостинського округу 1238 чол.) У підпорядкуванні: село Мислова (335 чол.)
Радо приймали гостей у Волочиській ОТГ, але з урахуванням насиченості програми перебування на учасників вже чекали у Сатанівській ОТГ Городоцького району Хмельницької області.


Голова селищної ради Альберт Собков поділився з гостями досягнутими успіхами громади упродовж майже двох років існування, власними напрацюваннями у галузях освіти, медицини, комунального господарства, розповів про подальші плани та відповів на питання учасників.

Хто хоча б раз відвідував Сатанівську громаду, той розуміє, що то є дійсно недооціненний ресурс розвитку цілого регіону. Вона має всі перспективи до зростання і розвитку.

Головні ресурси Сатанівської громади пов’язані з тим, що дав нам Бог: мінеральна вода «Збручанська», мальовнича природа Подільських Товтр, родючі ґрунти, а також тим, що залишили наші пращури: давні кургани, залишки фортифікаційних та культових споруд, міфи та легенди.

Мінеральна вода для Сатанова є основою для розвитку. Адже саме завдяки цій воді та мальовничій природі сюди приїздять люди на відпочинок і лікування, саме зайнятість в цій сфері створює основні надходження до місцевого бюджету. Тому мінеральна вода для Сатанова є чи не найголовнішим ресурсом (після людини) і це використовується, як конкурентна перевага Сатанівської ОТГ.

Адже нарощування кількості відпочиваючих у Сатанові створює нові ланцюжки доданої вартості та спонукає місцевих підприємців займатись забезпеченням відпочиваючих та власне санаторіїв.

Сатанівська селищна об’єднана територіальна громада (ОТГ) була утворена 6 серпня 2015 року шляхом добровільного об’єднання територіальних громад селища Сатанів та чотирьох сусідніх сільських рад. Населення громади: 8002 чол.

Для забезпечення медичного обслуговування жителів громади наприкінці 2016 року було створено Центр первинної медико-санітарної допомоги, який розпочав свою роботу в січні 2017 року. До складу Центру входить 3 амбулаторії та 5 фельширських пунктів. Детально про роботу ЦПМСД розповів гостям головний лікар Віталій Малиночко.

Утворення Сатанівської ОТГ дало змогу збільшити ресурси місцевого бюджету. Так дохід бюджету зріс у 2 рази до суми бюджетів сільських рад, що увійшли до складу ОТГ.

У 2016 році до загального та спеціального фондів селищного бюджету надійшло 18444,7 тис. грн. доходів, що становить 122% до уточненого плану на рік, затвердженого сесіями ради.

У 2016 році за рахунок коштів місцевого бюджету та субвенції на розвиток інфраструктури було зроблено:

  • капітальні ремонти доріг та тротуарів;
  • придбано комунальну техніку (екскаватор);
  • будівництво та ремонт ліній водопостачання;
  • проведено буріння трьох артсвердловин;
  • капітальний та поточний ремонт системи вуличного освітлення;
  • проведено заміну системи опалення з використанням енергоефективних матеріалів в Клинівській ЗОШ.

Зараз за рахунок коштів з ДФРР здійснюється будівництво спортивного комплексу та реконструкція бувшого будинку культури під центр надання соціальних послуг.

23 грудня 2016 року було затверджено План стратегії розвитку об’єднаної територіальної громади Сатанівської селищної ради до 2020 року.

Підготовка цього важливого документу відбувалася за участю представників усіх адміністративних одиниць, які увійшли до складу ОТГ, депутатів, старост, представників місцевих підприємств, приватних підприємців, громадських активістів, фахівців. Було відібрано 48 проектних ідей, які лягли в основу стратегії розвитку громади і будуть реалізовуватися до 2020 року.

Сьогодні в Сатанівській ОТГ уже збудовано та діє низка невеликих санаторіїв, які є популярними поки що на регіональному рівні. Але тут завершується підготовка до відкриття чи не найбільшого в Україні санаторного комплексу кардіологічного профілю, який має стати локомотивом розвитку сфери лікувально-оздоровчого туризму.

В 2016-2017 рр. у громаді немало зроблено аби простір громади став комфортним не тільки для її мешканців, а й для відвідувачів громади.

Учасники Школи мали також можливість пересвідчитись, наскільки важливим є розвиток місцевої самоідентичності та використання туристичного і рекреаційного потенціалу шляхом презентації пані Валентини Кравчук історико-культурних пам’яток Сатанівської ОТГ.

Гості відвідали в’їзні ворота 1553 р., синагогу 1532 р., Свято-Троїцький монастир 1654 р. Дізналися про походження назви містечка, що так лякає багатьох людей, які чують її вперше.

Кожний куточок сатанівської землі, овіяний легендами, переказами і має цікаву історію.

Багато що зникло за сотні років існування міста (його кілька разів вщент руйнували турки і татари), але навіть попри це, Сатанів є одним з найбільших на Поділлі міст по кількості історичних пам’яток.
Представник Європейського центру з меншин в Україні, пані Наталія Мекахаль, координатор Програми Східного партнерства «Меншини та етнічно – політичні питання: Білорусь-Молдова-Україна», експерт Програми Рада Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» у своїй лекції для учасників Школи «Стимулювання процесів децентралізації» Одеської області розповідала про міжнародну систему захисту прав національних меншин.

Учасники Школи розглянули необхідність забезпечення права на культурну, мовну, релігійну самобутність, ефективну участь у державних справах, включаючи освіту мовою національної меншини в рамках реформи децентралізації України. Обговорили чинник сприяння соціальному і культурному збагаченню ОТГ, можливі форми співробітництва з представниками національних спільнот на різних рівнях, як в ОТГ так і між багатоетнічними громадами, включаючи розвиток транскордонного співробітництва, як фактор посилення спроможності громади.
27 вересня 2017 року приймала гостей з Одещини Дунаєвецька міська об’єднана територіальна громада.
Незважаючи на те, що цього дня запланована робота позачергової сесії міської ради, учасників радо зустріли голова Дунаєвецької ОТГ Веліна Заяць, затупник голови Надія Слюсарчик та секретар ради Микола Островський.

Міський голова Веліна Заяць привітала гостей та ознайомила присутніх із досягненнями та проблемами Дунаєвецької ОТГ. Мер розповіла про організацію роботи органів управління, соціальну сферу ОТГ, формування бюджету та реалізацію проектів з розвитку громади.
Дунаєвецька міська об’єднана територіальна громада є найбільшою із трьох громад Хмельницької області, які відвідали учасники Школи.
Створена громада 06.08.2015 року відповідно до Закону України «Про добровільне обєднання територіальних громад» шляхом об’єднання 25 сільських рад і Дунаєвецької міської ради. Площа території – 661,18 кв.км, населення – 39620 чол., кількість населених пунктів – 51.

Керівництво громади розуміло, що отримуючи кошти від держави на розвито інфраструктури слід, як найкраще скористатись цими грошима та врахувати інтереси сільських територій. Тому було здійснено опитування всіх сіл та виявлення найбільших проблем жителів, майже скрізь це поганий стан доріг, сміття (стихійні сміттєзвалища), нестача води.
Тому за кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури було придбано техніку для ремонту доріг та благоустрою населених пунктів громади для новоствореного комунального підприємства «Благоустрій Дунаєвеччини».На даний час техніка залучена до роботи у всіх населених пунктах громади для покращення та відновлення водопостачання та водовідведення; проведення розчистки кладовищ та прилеглих територій; озеленення; встановлення автобусних зупинок; розчистки та облаштування криниць; ремонту доріг.
Комунальною установою Дунаєвецької міської ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги» було придбано сумки укладки для сімейних лікарів, аналітичний аналізатор та пересувний флюорограф, який на даний час працює на безкоштовній основі у найвіддаленіших куточках громади.
«Сьогодні наше завдання – навчитися писати якісні проекти та залучати кошти міжнародної технічної допомоги. Саме з цією метою було прийнято рішення про створення КП «Агенція розвитку громади», – зазначила міський голова Веліна Заяць.

За кошти отримані від участі у міжнародному гранті у місті Дунаївці завершено роботи із реконструкції адміністративної будівлі та облаштування в ній Центру надання адміністративних послуг, який після зустрічі в міській раді мали змогу відвідати учасники.
Також делегація з Одеської області побувала у Дунаєвецькій ЗОШ І-ІІІст.№3, ДНЗ №3 “Берізка”, поспілкувалися із старостою с.Іванківці та оглянули Іванковецьку ЗОШ І-ІІІст., яка є опорною школою.
Досвід відвіданих об’єднаних громад Хмельницької області показує, що досягнути зростання можна в досить різних громадах, але лише у випадку, коли для цього є об’єктивні передумови і віра обраного керівництва у можливості розвитку та власні сили.