Слідкуйте за новинами

Оснащене сучасним обладнанням Баранівське МРЦ буде об’єднувати школярів усієї громади

Дата: 15.08.2018

Оснащене сучасним обладнанням Баранівське МРЦ буде об’єднувати школярів усієї громади

13 серпня Інститут громадянського суспільства привіз швейне та деревообробне обладнання в новостворений КУ «Баранівський міжшкільний ресурсний центр». Техніка закуплена за кошти Європейського Союзу в рамках реалізації третього компоненту проекту «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ».

Вже з початку навчального року діти розпочнуть працювати в оснащених сучасним обладнанням майстернях.

«Під час підбору обладнання та комплектуючих до них для швейних та деревообробних коворкінгів ми, зберігали баланс, щоб діти вміли користуватися професійною технікою і саме тому в тендері визначили бренди та моделі професійної техніки, яке використовується на малих та середніх підприємствах», – розповів координатор третього компоненту проекту Іван Савицький.

Деревообробна та швейна майстерні, а також теплиця, яку зараз на замовлення виготовляють для міжшкільного ресурсного центру і вона буде розміщена в селищі Полянка, є базою для апробації спільно з Міністерством освіти і науки України нового підходу до шкільної програми трудового навчання у школах Баранівської ОТГ.

Баранівський МРЦ – є пілотним проектом, аналогів якого не має в Україні, його інноваційністю є мультидоступність по принципу – «відкриті для усіх», тобто доступ до обладнання матимуть не тільки учні, а й місцева молодь та люди старшого віку, які зможуть відвідувати заняття та вчитися використовувати обладнання. Після уроків планується проводити технічні гуртки для школярів, а з 18.00 до 22.00 буде вільний доступ на певних умовах для будь-якого мешканця (мешканки) ОТГ.

Після встановлення та налаштування техніки представники компаній-постачальників «Швейний світ Україна» та «БП-Електромеханік» провели навчання для вчителів-трудовиків, відповіли на запитання про технічні нюанси обладнання.


Разом з деревообробним обладнанням приїхав і 3-D принтер, роботу якого продемонстрував Іван Савицький. На принтері можна виготовляти пластикові вироби із спеціальних так званих різнокольорових “ниток”. Трудовики вже кепкують, що поставивши на першому уроці друкуватись – на останньому отримаєш готовий виріб.


Проект «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ», який реалізується Баранівською міською радою у партнерстві з Інститутом Громадянського Суспільства та ПП « Галекс- Агро» за фінансової підтримки Європейського Союзу.