Слідкуйте за новинами

Представники регіональних коаліцій обговорили міжкоаліційну роботу

Дата: 15.12.2018

Представники регіональних коаліцій обговорили міжкоаліційну роботу

13 грудня Реанімаційний Пакет Реформ зібрав близько 40 представників регіональних коаліцій громадських організацій на нараду, на якій обговорили міжкоаліційну роботу та інструменти впливу на формування міських бюджетів.

Однією з тем наради було обговорення спільної діяльності в рамках проекту «РПР та місцеві коаліції: синергія співпраці», який організовується Реанімаційним Пакетом Реформ та Інститутом громадянського суспільства. Проект передбачає посилення інституційного розвитку регіональних коаліцій та їх спроможності, а також підвищення коаліціями своєї експертності у окремих сферах.

Іван Омелян, координатор регіонального напрямку, розповів про основні активності, передбачені проектом та охарактеризував суть семінарів з комунікацій реформ, тренінгів з інституційного розвитку та форуму для регіональних коаліцій. Надія Мазур, менеджерка з комунікацій регіонального напрямку, описала формат роботи з коаліціями під час організації заходів та міжкоаліційної роботи. Разом з учасниками вони обговорили їх бачення спільної діяльності та побажання щодо організації роботи.

Наступною важливою темою обговорення стали інструменти впливу на міські бюджети. Анатолій Ткачук, директор з питань науки та розвитку Інституту громадянського суспільства, розповів про інструменти впливу на розподілення коштів з міського бюджету та охарактеризував послідовність роботи з такими інструментами.

Обговорюючи імплементацію національних реформ, Анатолій Ткачук зосередив увагу на тому, що багато з необхідного вже прийнято на законодавчому рівні – потрібно це впроваджувати на місцях. Елементом реалізації реформ може бути участь представників регіональних коаліцій у регіональних комісіях з попереднього відбору проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за кошти ДФРР.

На завершення наради Іван Омелян презентував можливості для регіональних коаліцій та спонукав учасників об’єднуватись задля спільних проектів. Він наголосив на необхідності будувати мережу регіональних коаліцій та координувати свої дії в реалізації спільної мети – розбудові України!

Семінар організовано в рамках проекту «РПР та місцеві коаліції: синергія співпраці», що виконується Інститутом громадянського суспільства спільно з коаліцією Реанімаційний Пакет Реформ – РПР в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.