Слідкуйте за новинами

Стажування в РПР: що встигли представники коаліцій за 5 днів

Дата: 08.06.2019

Стажування в РПР: що встигли представники коаліцій за 5 днів

Для системного розвитку регіональних коаліцій важливе професійне зростання їх регіональних активістів. Тому Реанімаційний Пакет Реформ проводить стажування для членів рад та представників секретаріатів регіональних коаліцій, на якому стажери ознайомлюються з процесами роботи секретаріату РПР та ГО-учасниць РПР. Нещодавно відбулось ще одне таке стажування для учасників харківської, криворізької, полтавської та хмельницької коаліцій.

Щоб підвищити власні компетенції в організації, комунікації та адвокації, стажери:
– ознайомились з роботою відділів секретаріату РПР та ради РПР,
– провели низку навчальних блоків з лекторами Transparency International UkraineЦентру демократії та верховенства права, Відкрого Університету Реформ, Інституту висвітлення війни та миру (Institute for War & Peace Reporting).
– відвідали форум щодо судової реформи та прес-сніданок щодо перебігу виборчої реформи з народними депутатами і представниками громадськості.

Важливим компонентом подальшого розвитку коаліцій є перейняття елементів роботи інших організацій та взаємодія з ними. Як поділилась менеджерка з організаційного розвитку харківської коаліції, Вікторія Лисак, деякі з побачених механізмів вона готова імплементувати в своїй коаліції.

Сподіваємось, що знання здобуті під час стажування стануть в нагоді учасникам при подальшій розбудові коаліцій!

Стажування проходило в рамках проекту «РПР та місцеві коаліції: синергія співпраці», що виконується Інститутом громадянського суспільства спільно з коаліцією Реанімаційний Пакет Реформ – РПР в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.