Слідкуйте за новинами

Український досвід у Баку

Дата: 04.12.2012

30 листопада 2012 року у місті Баку відбулась національна конференція Азербайджану з питань громадської участі: «Громадська участь: міжнародний та національний досвід.»

Для участі в конференції було запрошено Анатолія Ткачука, директора з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства, який виступив на конференції із презентацією українського досвіду у цій сфері.

Таке запрошення не виглядає випадковим, адже Інститут громадянського суспільства займається питаннями громадської участі з кінця 90-тих років минулого століття. Завдяки ініціативам ІГС впроваджувались такі форми громадської участі на національному рівні: як громадські ради(перша така ГР була створена завдяки ініціативі ІГС при комітеті з питань державного будівництва та місцевого самоврядування ще в 2000 році), громадський аналіз законопроектів; на місцевому рівні ІГС впроваджував свої розробки щодо реалізації права територіальної громади на громадські слухання, збори громадян за місцем проживання, місцеві ініціативи у багатьох містах і селищах.

Презентація українського досвіду, яка була підготовлена, викликала жвавий інтерес учасників конференції(а таких було близько 100 осіб). Потім у перерву відбулись жваві обговорення з окремими учасниками неформального досвіду України у сфері розвитку громадянського суспільства. Сама презентація та аналітичний матеріал ІГС щодо такої форми громадської участі, як громадські ради були перекладені азербайджанською мовою та роздані усім учасникам.

Ознайомитись з презентацією можна ТУТ.