Слідкуйте за новинами

Увага! Відбір об’єднаних громад для онлайн-консультацій з питань планування місцевого розвитку!

Дата: 13.05.2020

Увага! Відбір об’єднаних громад для онлайн-консультацій з питань планування місцевого розвитку!

Скільки у Вашій громаді прийнято програмних документів (програм, цільових програм, планів дій та інших), які на сьогодні де-юре є чинними? – Мабуть, не менше двох-трьох десятків.

Чи узгоджуються між собою ці документи і чи повною мірою вони відповідають Стратегії? – Навряд чи.

Про фактичний рівень фінансування з місцевого бюджету передбачених заходів навіть не будемо питати. Але чи дефіцитні місцеві ресурси витрачаються справді найраціональніше з точки зору стратегічних пріоритетів громади?

Як узгодити довгий список поточних проблем і нагальних потреб розвитку з обмеженими людськими і фінансовими можливостями громади? Як у зарослях «поточної роботи» не розгубити команду і не збитися з шляху, який веде громаду до розвитку?

Ми розробили відповідний інструмент впровадження стратегічного планування – Дорожню карту – і провели апробацію на практиці (у Баранівській ОТГ, Житомирська обл.). Про результати читайте у свіжому виданні ІГС
Повний текст тут: https://bit.ly/3fJH8RW.

У січні 2019 року Баранівська міська рада затвердила зведений план заходів – Дорожню карту-2019 (ДК-2019), яка включила 135 завдань по пріоритетах розвитку ОТГ, визначених зокрема Стратегією розвитку ОТГ, Планом місцевого економічного розвитку, Планом дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату Баранівської міської ОТГ.

З нагоди карантинної прем’єри видання ми проведемо кілька онлайн-консультацій для 3-5 обраних ОТГ з практичних питань планування розвитку.

Зацікавлених просимо до 20 травня заповнювати гугл-форму https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdw3TRLgpbh1cFaTP…/viewform

Про результати відбору та формат проведення онлайн-консультацій ми повідомимо до 25 травня.

Довідково: У лютому 2018 року стартував ініційований Інститут Громадянського Суспільства/Civil Society Institute проєкт «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської ОТГ». Проєкт отримав грантову підтримку у рамках Ініціативи ЄС Мери за Економічне Зростання – Україна (M4EG), спрямованої на допомогу муніципалітетам країн Східного партнерства (Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та України). Необхідною умовою участі в Ініціативі є підготовка (за встановленим алгоритмом і структурою) Плану МЕР, який визначає пріоритети розвитку у середньостроковій перспективі. Такий документ був розроблений командою Проєкту у взаємодії з місцевою владою та підприємцями і затверджений Баранівською міською радою (21.12.2018).