Слідкуйте за новинами

Використання брендбуку та вимоги до виробів обговорили з місцевими майстрами Баранівської ОТГ

Дата: 12.05.2020

Використання брендбуку та вимоги до виробів обговорили з місцевими майстрами Баранівської ОТГ

Для привернення уваги потенційних туристів до Баранівської громади командою проекту ЄС «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ» ініційовано проведення творчого відбору виробів, які увійдуть до каталогу офіційної брендованої сувенірної продукції ОТГ.

Сьогодні в міській раді відбулась зустріч команди проекту ЄС, представників міської ради із зацікавленими місцевими майстрами. На зустрічі обговорили практичні питання, які стосувалися вимог до виробів, а також щодо брендування виробів згідно Брендбуку «Баранівка органічний простір».

Брендбук має сукупність елементів. Основними є логотип, шрифт та кольори. Можна ці елементи використовувати як разом так і окремо. Головним завданням бренду є викликати думки, асоціації або емоції про щось, в нашому випадку – це нагадування про Баранівську ОТГ.

Як автор передасть у своєму виробі брендинг громади – це питання авторської фантазії. Про це сказав Маркіян Дацишин, координатор 4-го компоненту проекту ЄС. Він нагадав, що нашим завданням є сформувати перший набір офіційної сувенірної продукції, яка буде продаватися у спеціально облаштованих місцях на туристичних маршрутах громади. Автори виробів будуть мати більші шанси продати свої вироби якщо вони будуть розташовані не в одному місці, а в десяти точках продажу одночасно.

Під час обговорення Іван Савицький, координатор молодіжного компоненту проекту ЄС, зазначив, що Проектом ЄС передбачена допомога в популяризації та підвищенні продажів сувенірних виробів майстрів Баранівської ОТГ за допомогою онлайн-майданчику, який вже створений за кошти гранту ЄС https://bop.baranivka.info/ (на даний час відбувається його наповнення), щоб окрім традиційних публічних заходів таких як виставки, ярмарки, вивести вироби місцевих майстрів в режим продажу через Інтернет та розширити тим самим ринок збуту. Для зацікавлених майстрів ми проведемо семінар «Продажі он-лайн».

В ході зустрічі прозвучали питання відносно тиражування виробів. За словами Маркіяна Дацишина майстер сам може виготовляти ту кількість виробів, яка потрібна для продажу, або може передати право тиражування свого виробу Баранівському МРЦ і вже МРЦ робить ту кількість копій виробу для продажів, а автор отримує відповідну авторську винагороду із продажів кожного виробу.

Звертаючись до авторів виробів, Іван Савицький сказав: «Не потрібно робити витвори мистецтва, бо це туристичний сувенір, цінова категорія цих виробів має бути середньою. Туристичний сувенір продає спогади та емоції. Зробіть так, щоб дивлячись на виріб я згадував Баранівську ОТГ».

Наразі розпочався етап прийому та реєстрації заявок та творчих робіт, який триватиме до 21 травня ц.р. Учасники сьогоднішньої зустрічі підняли питання про перенесення терміну завершення прийому заявок та творчих робіт, яке буде розглянуте відділом культури, сім’ї, молоді та спорту Баранівської міської ради і за результатами такого розгляду буде прийняте відповідне рішення та оприлюднене на сайті міської ради.

Нагадаємо, що організаторами творчого відбору є Відділ культури, сім’ї, молоді та спорту Баранівської міської ради, проведення творчого відбору регламентується Положенням, яким визначено мету, завдання, вимоги до виробів, порядок проведення, оцінювання, підбиття підсумків тощо.

Положення розміщено за посиланням https://drive.google.com/…/1PFTi3qPAza2Igqhh5VgSgb7w4WOH7qgE.
Заявка https://drive.google.com/…/1PFTi3qPAza2Igqhh5VgSgb7w4WOH7qgE
Брендбук https://drive.google.com/…/1PFTi3qPAza2Igqhh5VgSgb7w4WOH7qgE

Команда проекту ЄС «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ» допомагає організувати процес творчого відбору, а також допоможе з продажем, маркетингом та розміщенням сувенірних виробів на онлайн порталі https://bop.baranivka.info/.

Проект «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ» реалізується Баранівською міською радою, Інститут Громадянського Суспільства/Civil Society Institute та ПП Galeks-Agro за фінансової підтримки ЄС.