Слідкуйте за новинами

Про результати виконання Дорожньої карти-2020 Баранівської ОТГ за перших 4 місяці

Дата: 18.05.2020

Про результати виконання Дорожньої карти-2020 Баранівської ОТГ за перших 4 місяці

Історії успіху місцевих мешканців обговорювали 18 травня на засіданні Комітету з управління впровадженням Стратегії розвитку Баранівської ОТГ. Серед ключових критеріїв виконання Стратегії було визначено індикатор: «Щороку не менше 20 активних громадян досягнуть успіху». Попри те, що відомими є численні приклади успіху у 2019 році, досі вони не набули належної популяризації.

«Ситуація має змінитися найближчим часом, вже готується перший пакет інформації», – запевнила керівниця Відділ культури, сім’ї, молоді та спорту Баранівської міської ради Надія Ошатнюк.

«Лише 10% опитаних у Баранівській ОТГ (лютий 2020; 611 респондентів) повідомили, що знають про один чи кілька прикладів, коли людина, яка мешкає в нашій громаді, досягнула успіху протягом останнього року», – звернув увагу координатор компоненту Проекту ЄС Маркіян Дацишин. «З іншого боку, серед характеристик Баранівської ОТГ лише 3-5% респондентів протягом опитувань у 2017-2020 рр. погоджуються, що у громаді є можливості для самореалізації. Тому дуже важливо ідентифікувати і популяризувати історії успіху місцевих мешканців. Це сприятиме підвищенню соціального оптимізму та локальної ідентичності».

З результатами опитування можна ознайомитися за посиланням.

На засіданні директорка КУ «Агенція місцевого органічного розвитку – АМОР» Наталя Свінціцька презентувала моніторинговий звіт про виконання Дорожньої карти-2020 за перших 4 місяці поточного року. Загалом станом на 1 травня ц.р. наступив термін для 44 завдань (34% усіх завдань ДК-20), з яких повністю виконано лише 9 завдань (20%), частково – ще 6 (14%).

Найбільше завдань з терміном до 1 травня ц.р. мали команда проєкту ЄС (9), відділ культури (6), КУ «АМОР» (4), а також управління соцзахисту, відділ благоустрою, відділ орг.-кадрової роботи (3 завдання). Виконавська дисципліна за час карантину, на жаль, не покращилася – з-поміж 16 виконавців, за завданнями яких наступив термін до 1.05, лише у шести виконавців є хоча б одне повністю виконане завдання.

Моніторинговий звіт про виконання Плану МЕР і Стратегії розвитку Баранівської ОТГ за підсумками 2019 року тут: https://bit.ly/3fJH8RW.

Дорожня карта – 2020 є тут: http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua/…/2020-02-12dorKarta2…

Проєкт ЄС «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ» реалізується Баранівською міською радою, Інститут Громадянського Суспільства/Civil Society Institute та ПП Galeks-Agro за фінансової підтримки Європейського Союзу.