Слідкуйте за новинами

Великий КИЇВ! Від ідеї до реалізації

Дата: 28.04.2017

Великий КИЇВ! Від ідеї до реалізації

_DSC1070Сьогодні, 28 квітня 2017 року, в місті Буча Київської області, відбувся круглий стіл на тему «Великий КИЇВ! Від ідеї до реалізації». Захід було організовано Інститутом громадянського суспільства у рамках Проекту «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні», що фінансується Європейським Союзом, спільно з Офісом децентралізаційної реформи у Київському РВ АМУ.

_DSC1090

Захід був пресвячений новому погляду на розвиток територій, який сьогодні можна назвати як «Київська агломерація». Мова йшла, в першу чергу, не про те, хто які має мати повноваження, а про те, як налагодити співпрацю Києва і громад навколо нього в інтересах мешканців цих територій.

_DSC1142

Учасниками круглого столу було обговорено Меморандум про співпрацю територіальних громад Великого КиєваІдея була сприйнята, зміст також, висловили побажання зміни назви Меморандуму, можливий варіант «Київська агломерація».

_DSC1167

За підсумками заходу було домовлено, щоб організатори – Інститут громадянського суспільства, розіслали текст Меморандуму головам територіальних громад, розташованих навколо Києва, та Київському міському голові, щоб процес співробітництва був не тільки обговорений, але і задекларований.

_DSC1146

В заході взяли участь представники Міністерства регіонального розвитку та ЖКГ України, Київської обласної державної адміністрації, Київської міської ради, депутати Київської обласної ради, міські, селищні та сільські голови прилеглих до Києва районів Київської області, експерти.

Презентації:

Агломерації, метрополії – співробітництво для розвитку. Деякі міркування. Анатолій Ткачук from CSIUKRAINE

Київська агломерація. Загальний погляд. Проблеми та шляхи їх подолання. Олександр Сергієнко from CSIUKRAINE