Слідкуйте за новинами

Підсумки конкурсу «Дослідження харчових традицій громади та регіону»

Дата: 24.06.2022

Підсумки конкурсу «Дослідження харчових традицій громади та регіону»

25 травня 2022 року Інститут громадянського суспільства спільно з Пирятинською міською радою розпочали невелике дослідження кулінарних традицій Пирятинської громади.

Нарешті прийшов час оголосити переможців!

Але, спершу варто нагадати, що конкурсні роботи оцінювались за такими критеріями:

  • повнота заповнення заявки,
  • цікавість (історичність) та сімейна історія про страву,
  • оригінальність та автентичність (притаманність саме Пирятинському субрегіону) рецепту страви,
  • подача страви.
Всього нам надійшло 32 рецепта.
1- ше місце посіла заявка 32, яка набрала 18,71. Учасник – Сутуга Світлана, 50 років, м.Пирятин, страва «Шулики»;
2-ге місце – заявка 24, 18,57 балів. Учасник – Герасимчук Іван, 8 років, с. Березова Рудка (Березоворудська зш І-ІІІ ст.), страва «Затірка»;
3-тє місце – заявка 4, 18,29 балів. Учасниця – Стрижньова Сніжана, 15 років, с. Березова Рудка (Березоворудська зш І-ІІІ ст.), страва «Борщ».
Переможні отримали свої нагороди які були придбані в межах проекту ГО «Інститут громадянського суспільства»
Конкурсною комісією було прийнято рішення нагородити заохочувальними нагородами за участь в конкурсі наступних учасників конкурсу:
1. Чабану Альону (заявка 18, 18 балів), 16 років, с. Вечірки (Березоворудська зш І-ІІІ ст.), страва «Паляниця».
2. Луценко Альону (заявка 22, 17,29 балів), 15 років, с. Вечірки (Березоворудська зш І-ІІІ ст.), страва «Паляниця».
3. Сербина Глєба (заявка 16, 16,86 балів), 9 років, с. Березова Рудка (Березоворудська зш І-ІІІ ст.), страва «Галушки».
4. Чичкань Людмилу (заявка 31, 16,71 балів), 15 років, м.Пирятин (Філія Пирятинського ліцею), страва «Пиріжки з горохом».
5. Шестакову Тамару (заявка 5, 16,57 балів), 36 років, м.Пирятин, страва «Галушки».
6. Тихенка Максима (заявка 25, 16,14 балів), 14 років, с. Березова Рудка (Березоворудська зш І-ІІІ ст.), страва «Вареники з картоплею».
7. Дзюбу Дарію (заявка 13, 15,71 балів), 11 років, с.Вишневе (Вишневецька зш І-ІІІ ст.), страва «Варення з шишок».
8. Ковінську Дарину (заявка 35, 15,43 балів), 12 років, м. Пирятин (Філія Пирятинського ліцею), страва «Пиріжки з калиною».
9. Нестеренко Ольга (заявка 11, 15,29 балів), 49 років, м. Пирятин, страва «Пиріжки з калиною та цукровим буряком».
10. Шестаков Вадим (заявка 20, 15,29 балів), 13 років, м. Пирятин (Пирятинський ліцей № 6), напій «Березовий сік».
Дослідження проведене в межах проєкту «Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та еко-орієнтованого зростання», що реалізується Інститутом громадянського суспільства та Пирятинською міською радою за фінансової підтримки Європейського Союзу.