Слідкуйте за новинами

Про активізацію молоді та залучення її до діяльності з розвитку громади говорили у Грицівській ОТГ

Дата: 13.10.2020

Про активізацію молоді та залучення її до діяльності з розвитку громади говорили у Грицівській ОТГ

Наступною громадою стала Грицівська ОТГ Хмельницької області, де побували Маркіян Дацишин та Іван Савицький, координатори проєкту «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ».Тренінг «Чому молоді варто працювати з майбутнім громади? та Як залучити кошти на свої творчі проєкти?» відбувся в Грицівському Вищому Художньому Професійному Училищі № 19. Участь взяли студенти, викладачі та місцева молодь.

Крім презентації досвіду проєкту ЄС «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської ОТГ» щодо залучення молоді до планування розвитку громади, під час заходу детально зупинилися на ключових положеннях проєктного планування та попрацювали у групах над підготовкою концепцій проєктів на прикладі шаблону Баранівської ОТГ для бюджету участі, який, сподіваються, буде запроваджений у Грицівській ОТГ наступного року.«В питаннях активізації та розвитку молоді в ОТГ ми переважно працюємо з дорослими… Але не варто забувати і про пряму цільову аудиторію – молодь. Дорослі повинні створити підґрунтя для активізації молоді. Проте працювати на підготовленому дорослими полі, молодь повинна вміти самостійно. Саме цьому питанню ми присвятили тренінг у Грицеві», – розповідає Іван Савицький, координатор 3-го компоненту проєкту ЄС.

«Класно бачити стільки активних молодих людей, які не лише хочуть активно працювати зі своїм майбутнім, але й переймаються майбутнім своєї громади і готові зробити свій внесок», – зазначив Маркіян Дацишин, координатор 4-го компоненту проєкту ЄС.Під час заходу поширили роздаткові матеріали, зокрема підготовлені у рамках Проєкту «Моніторинговий звіт про виконання Стратегії і Плану місцевого економічного розвитку Баранівської ОТГ за підсумками 2019 року», Звіт про залученість молоді та розкриття підприємницького потенціалу «Молоде Зелене», Покрокова інструкція зі створення коворкінгів.Відгуки учасників тренінгу:

  • «Щиро вдячна за цікавий і продуктивний захід. Я отримала багато важливої та корисної інформації. Весь матеріал був поданий в цікавій динамічній формі, дуже професійно та доступно! Дякую!» Колесник Оксана (3 курс Дизайнерка)
  • «Мені сподобалася ця чудова лекція, а також надихнула мене на створення власних проектів. І я впевнений, що в майбутньому так і буде.» Максим Мазур (3 курс Дизайнер)
  • «Хотіла поділитися враженнями про вчорашній день. Це було нереально! Особисто для себе я відкрила безліч нової інформації, відчула прилив нових сил. Крутезно час провела, хотіла запитати коли знову буде можливість поспілкуватися з такими чудовими людьми?» Самкова Вероніка (2 курс Вишивальниця)
  • «Вчорашня лекція мене вразила, я взяв багато чого для себе, реально постаралися. Дякую.» Супрунець Влад (2 курс Дизайнер)
  • «Мені дуже сподобалося захід. Багато чого навчилася. Зрозуміла, як створювати проекти. Сподіваюсь, ще колись побувати на такому заході.» Сищук Наталія (3 курс Вишивальниця)

Такі відгуки, звісно, нас надзвичайно мотивують і надихають.

Дякуємо всім учасникам тренінгу!

Проєкт «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ» реалізується Баранівською міською радою, Інститутом Громадянського Суспільства та ПП «Галекс-Агро» за фінансової підтримки Європейського Союзу.