Слідкуйте за новинами

ЗВІТ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ КОВОРКІНГІВ (БЕРЕЗЕНЬ 2023р.)

Дата: 29.04.2023

ЗВІТ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ КОВОРКІНГІВ (БЕРЕЗЕНЬ 2023р.)

Хоча й березень цьогоріч видався холодним, це не стало на заваді роботі наших коворкінгів, що створені за підтримки ГО «Інститут Громадянського Суспільства» у партнерстві з Пирятинською міською радою за підтримки Європейського Союзу у межах проєкту «Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та еко-орієнтованого зростання».

У гончарній майстерні традиційно проводяться уроки та майстер-класи. У березні відвідувачі могли освоїти техніку випікання глиняних виробів.

На початку місяця адміністраторка коворкінгу Плієва Марина провела в соціальних мережах розіграш кількох майстер-класів, а за вилучені кошти придбала необхідні речі для потреб ЗСУ. Переможці вже встигли відвідати заняття та залишилися задоволені результатами.

Як зазвичай, для дітей з місцевих шкіл щоразу проводяться уроки та екскурсії гончарною майстернею. Цього разу до коворкінгу завітали учні 7 класу з філії Пирятинського ліцею, а також учні 5 та 6 класів Пирятинського ліцею №4. Діти вдосконалювали навички ліплення з глини, дізнавалися детальніше про процес випікання виробів. Важливою та найбільш креативною частиною кожного заняття є оздоба готових глиняних виробів. Учні придумують креативні дизайни та підписи й за допомогою фарб втілюють усе на посуді. Такі практичні уроки є дуже важливими для дітей, адже окрім здобуття нових знань та навичок, вони ще й відпочивають від рутинних занять та отримують безліч позитивних емоцій.

17 березня у Пирятині відбувся благодійний ярмарок. Гончарний коворкінг не залишився осторонь і також взяв участь. Марина Плієва продавала готові глиняні декоративні вироби, а всі кошти були передані для потреб українських захисників.

Як ви знаєте, у Пирятинській громаді окрім гончарного коворкінгу активно працюють ще 5! І вони часто взаємодіють та підтримують одне одного. Цього разу адміністраторка гончарної майстерні Плієва Марина завітала до інноваційного коворкінгу, де його керівник Сергій Вольвач провів екскурсію, детально розповів про сучасні технології та продемонстрував можливості обладнання коворкінгу.

Окрім усього, у майстерні проводяться платні майстер-класи, що підходять як для дітей, так і для дорослих. Це півтори години комплексного заняття, на якому ви детальніше дізнаєтеся про гончарство та створите власний унікальний глиняний виріб.

Підписуйтеся на сторінки гончарного коворкінгу:

Inst: https://bit.ly/3Zr3iiv

FB: https://bit.ly/3Gs6Rxr

 

У кулінарному коворкінгу на базі кафе «Shamrock» робота кипить щодня. Зокрема 3 березня відбувся особливий майстер-клас. До кафе завітали майстрині родом з Гадячини. Вони відтворювали старовинний рецепт пирогів “з сопкою” які всі пам’ятають з дитинства. Керівники коворкінгу відгукуються про майстер-клас так: «це поєднання автентичної рецептури, інноваційних технологій та майстерності роботи з тістом».

Приготування уже відомої фірмової мініпіци вийшло на новий рівень, адже тепер вона буде реалізовуватися у місцевих магазинах. Тому учні 10 та 11 класів разом із керівниками відточували приготування, аби все було на найвищому рівні.

«Shamrock» також проводив благодійний розіграш-лотерею на майстер-клас, а вилучені кошти були передані на потреби ЗСУ.

Вельми цікавою подією стало приготування борщу з карасями, який ймовірно був однією з улюблених страв Тараса Шевченка. За легендою, коли він приїздив до панів Закревських з Березової Рудки, то завжди смакував цим борщем. Така класична страва з додаванням смажених карасів набуває зовсім інакшого особливого смаку.

Також у коворкінгу вперше провели платний майстер-клас з приготування ірландського бананового хліба. Тепер усі охочі можуть прийти на заняття, а частину з вилучених коштів буде передано для потреб українських бійців.

Підписуйтеся на сторінки Shamrock!

FB: https://bit.ly/3QMc72R

Inst: https://bit.ly/3ldCeEm

 

Артшвейний коворкінг – це чудовий простір, де всі охочі мають змогу попрацювати з тканинами та сучасним обладнанням, а також втілити всі найкреативніші ідеї.

На початку березня у майстерні пройшла низка благодійних заходів, де відвідувачі навчалися розкроювати швейні вироби та, за допомогою правильної розкладки, економно використовувати тканину. Також майстрині та гості коворкінгу протягом місяця відшивали балаклави для Збройних Сил і прапори, що вже майоріли на протестах у різних куточках Європи

На базі коворкінгу також проводяться планові уроки трудового навчання для старшокласників. Учні ознайомлюються з основами дизайну та комп’ютерною інженерією, та здобувають практичні навички з таких тем:

  • формати зображень та їхнє застосування;
  • різниця між форматами зображень і де саме вони застосовуються;
  • ознайомилися з складовими термопресу.

Наші майстрині працюють з дітьми, і навчають їх простим та базовим навичкам шиття. Цього разу вивчали як правильно розкроювати рушнички і оброблювати їхні краї, а також починали роботу зі швейними машинками.

Представники артшвейного коворкінгу теж брали участь у благодійній ярмарці на підтримку ЗСУ в Пирятині, та продавали вироби, виготовлені в майстерні.

Окрім усього, в коворкінгу проводяться майстер-класи. Цього місяця майстрині провели такий захід для жінок ВПО, де навчали правильній техніці розкрою постільної білизни. Інші відвідувачі мали змогу відвідати майстер-класи з пошиву текстильних іграшок та роботи на професійних машинках.

За допомогою обладнання, що представлене у коворкінгу, зокрема вишивальної машинки, майстрині проводили уроки з виготовлення вишивки на футболці.

Підписуйтеся на Instagram-сторінку артшвейного коворкінгу, там багато корисного! https://bit.ly/3WokNgK

 

Саме навесні починається вся найцікавіша робота у садовому коворкінгу, що в Березовій Рудці. На початку березня діти вже навчалися правильній техніці обрізки дерев та кущів, і навіть відвідали майстер-клас аби добре засвоїти цей важливий вид роботи.

Окрім цього працівники черенкували смородину, щоб сформувати нові кущі, які згодом можна бути реалізувати.

Важливим моментом у весняному догляді за садом також є обприскування рослин. У цю пору саме активізуються шкідники, які псують дерева та плоди, тому потрібно вчасно запобігти їхньому поширенню. Наші майстри разом із вчителями хімії з місцевої школи провели обприскування саду і вже очікують гарних врожаїв.

Приємними моментами для діток-вихованців коворкінгу з Березоворудської школи стали екскурсії до інших наших майстерень у Пирятині. Зокрема учні відвідали гончарний, фудпроцесинговий та 3D коворікінги, де плідно попрацювали на заняттях і майстер-класах, та отримали купу позитивних вражень і емоцій.

Щоб детальніше слідкувати за діяльністю садового коворкінгу, підписуйтеся на їхню Facebook сторінку: https://bit.ly/3iHhfJ2

 

За роботою фудпроцесингового коворкінгу завжди дуже цікаво спостерігати, адже розмаїття страв та десертів щоразу вражає. Цього місяця було проведено багато уроків трудового навчання для дітей, де вони засвоювали різні техніки роботи з приладдям для кухні, вивчали нові, як базові, так і складніші рецепти страв. Зокрема учні:

  • випікали шоколадні бісквіти та готували заварні креми;
  • випікали тематичне печиво до дня числа ПІ;
  • готували торт «Персиковий рай»;
  • готували національні страви;
  • готували меренговий рулет;
  • готували страви з прісного тіста;
  • готували салат із варених овочів;
  • готували солодкі млинці.

 

Окрім уроків, на базі коворкінгу проводяться планові та платні майстер-класи, до яких можуть долучитися всі охочі. На них майстрині ознайомлюють відвідувачів зі специфікою роботи з обладнанням, навчають різним технікам роботи з продуктами. Тематика майстер-класів цього місяця була такою:

  • приготування торту «Персиковий рай»;
  • приготування торту «Мілка»;
  • приготування торту «Ескімо»;
  • удосконалення рецептури приготування піци та запіканок;
  • приготування тістечок «Кокосовий рай», «Картопля».

 

Також для діток проводяться позанавчальні гуртки, де вони можуть вдосконалити та закріпити, здобуті на уроках навички. На гуртках учні вчилися:

  • готувати вареники з картоплею на заварному тісті;
  • випікати бісквіти;
  • готувати тістечка «Кокосовий рай», «Картопля».

 

Підписуйтеся на сторінки кулінарного коворкінгу:

Instagram: https://bit.ly/3ZZCPs6

FB: https://bit.ly/3QNlIGD

Робота кипить також і в інноваційному 3D коворкінгу! Перш за все розповімо про досягнення наших вихованців: у березні учні взяли участь у представленні науково-технічних проєктів в національному етапі міжнародного конкурсу “Інтел Еко-Техно Україна”, отримали результати участі в національному етапі міжнародного конкурсу проєктів екологічного спрямування “Genius Olimpiad Ukraine”, а також активно готуються до участі в фестивалі робототехнічних моделей та конкурсі “Зоряний шлях”.

Окрім плідної підготовки до конкурсів та фестивалей, діти також щодня удосконалюють свої знання на практичних уроках та гуртках. Їхня тематика цього місяця була такою:

  • принципи побудови управляючих систем з використанням мікроконтролерного конструктора Arduino;
  • конструювання електромеханічних вузлів робототехнічних систем;
  • виготовлення складних деталей з використанням токарного станка;
  • виготовлення деталей з використанням 3D принтера;
  • програмне забезпечення для побудови об’ємних об’єктів;
  • програма слайсер та налаштування принтера;
  • редагування 3D моделей засобами програми Blender.

 

Не уроками єдиними! У березні керівник коворкінгу Сергій Вольвач протягом кількох днів проводив екскурсії та демонстрував діткам з інших коворкінгів та їхнім керівникам особливості інноваційної техніки. Усі були залучені до процесу та могли спробувати опанувати обладнання.

 

Слідкуйте за нашими офіційними сторінками!

Більше інформації шукайте на сторінці Інституту у ФБ: https://www.facebook.com/csi.org.ua

 

Нагадуємо, що коворкінги створені за підтримки ГО «Інститут Громадянського Суспільства» у партнерстві з Пирятинською міською радою за підтримки Європейського Союзу у межах проєкту «Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та еко-орієнтованого зростання».